مدل سفره سحر با ایده های خلاقانه متفاوت ساده و شلوغ که همه عاشقش میشن
مدل سفره سحر
مدل سفره سحر با ایده های خلاقانه متفاوت ساده و شلوغ که همه عاشقش میشن در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
غذای سحری یک وعده بسیار مهم در ماه مبارک رمضان است زیرا تمام انرژی روزانه شما تا زمان افطار به آن بستگی دارد؛ به ویژه اگر سر کار میروید. به همین دلیل یکی از دغدغههای روزهداران این است که سحری چه بخوریم تا بتوانیم تا پایان این ماه به راحتی تمام روزهها را بگیریم و بدنمان دچار سوءتغذیه یا ضعف نشود.
انتخاب غذاهای ماه رمضان برای سحری اهمیت زیادی دارد زیرا تأثیر مستقیمی روی گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز میگذارند. معمولاً افراد به دلیل عادتهای غذایی اشتباه و عدم انتخاب یک غذای خوب برای سحری دچار افزایش وزن، لاغری، سردرد، بوی بد دهان، کاهش هوشیاری و ضعف میشوند. غذا سحری ماه رمضان باید اغلب خصوصیات ناهار را داشته باشد تا در طول روز مانع از گرسنگی فرد شود.
وعده سحری با توجه به عادتهای هر فردی متفاوت است بهعنوانمثال افرادی که میل به مصرف غذاهای سرد دارند باید غذایی مشابه با وعده صبحانه و افرادی که عادت به غذاهای گرم دارند باید در سحر وعدهای مشابه با ناهار میل کنند.
برخی از افراد به اشتباه فکر میکنند که با خوردن وعده افطار میتوانند وعده غذایی سحر را حذف کنند در صورتی که انجام این کار علاوه بر کاهش عملکرد بدن در طول روز، منجر به افت قند خون میشود. غذا های سحری ماه رمضان باید علاوه بر سالم بودن، انرژی بدن را در ساعات طولانی روز حفظ کنند. انتخاب یک الگوی غذایی نامناسب گاهی باعث پرخاشگری و عصبانیت زیاد افراد در طول روز میشود.
به عقیده محمدعلی انوشه نوشیدنیهای طبیعی که بدون مواد نگهدارنده هستند بهترین نوشیدنی در وعده سحری خواهند بود. هنگام سحر بههیچعنوان مصرف نوشیدنیهایی که در آنها یخ دارد، توصیه نمیشود زیرا به دستگاه گوارش آسیب میزند.
در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید میشود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را میتوان در پنج دسته زیر بررسی کرد.
میوهها و سبزیجات بهترین غذا برای سحری=میوهها و سبزیجات جزء غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک میکنند.
برای تأمین بیشتر آب بدن میتوان از آب یا میوههایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری میکند.
استفاده از تخم مرغ بهعنوان یک غذای مناسب سحری=یکی از غذاهای مناسب برای سحری «تخم مرغ» است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز میشود. شما میتوانید به روشهای مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.
مصرف مرغ و ماهی بهعنوان بهترین سحری برای ماه رمضان=ماهی یک غذای نشاط آور و تقویت کننده است که در وعده سحری توصیه میشود اما برای جلوگیری از تشنگی در طول روز بهتر است آن را سرخ نکنید. گوشت مرغ نیز یک غذای مقوی برای سحری روزه داران است که انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین میکند.
برنجها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد بهویژه ایرانیان از آن استفاده میکنند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. توصیه میشود برنج را بهصورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود میتوانید از مقداری سبوس در برنج در حال پختتان استفاده کنید.
اگر شما هم جزء افرادی هستید که به خوردن تهدیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آن را ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما میتوانید برنج را در کنار خورشتهای زیر یا بهصورت ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید.
کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران میشود که از مصرف آنها باید خودداری کرد.
مصرف ماست و لبنیات همراه با غذاهای سحری در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها، منجر به تأمین آب مورد نیاز بدن در طول روز میشوند. یکی از غذاهای مناسب برای سحری در ماه رمضان «ماکارونی» است که اگر به همراه قارچ درست شود پروتئین بدن را تا حد زیادی تأمین میکند.
هنگامی که به انتخاب یک غذای مناسب برای سحری فکر میکنید باید به مصرف میوههایی که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین میکنند نیز توجه کنید. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد.
در کنار غذاهای مناسب سحری میتوانید از انواع مختلف سالاد همراه با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کمتر تشنه شوید. در صورتی که غذاهای سحری سالم نباشند بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست میشود به همین علت بهترین غذا برای سحری ماه رمضان نان جو، نان سنگک یا غذاهایی است که در آن غلات سبوس دار وجود دارد.
قارچها یک جایگزین مناسب بهجای گوشت قرمز هستند که نسبت به آنها میزان تشنگی در طول روز را کاهش میدهند. با توجه به اینکه مصرف غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به مشکلات گوارشی میشود، میتوانید هنگام پخت غذا برای سحری از روغن زیتون استفاده کنید.
برخی معتقدند اگر سحری نخورید، مشکلی برایتان پیش نمیآید و بارها به این نحو بدون مشکل روزه گرفتهاند. اما در واقع فردی که سحری نمیخورد به بدن خود فشار بسیاری وارد میکند و برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه دچار مشکل میشود. به همین دلیل نباید از این وعده حیاتی در ماه رمضان بگذرید!