خواص چای کوهی برای مردان و رحم و لاغری و سرماخوردگی
خواص چای کوهی
خواص چای کوهی برای مردان و رحم و لاغری و سرماخوردگی در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
خواص چای کوهی
چای کوهی خواص بسیار زیاد و فراوانی دارد و یک داروی گیاهی بسیار مفید است. مصرف این چای میتواند به کاهش بسیاری از بیماریها و مشکلات از قبیل فشار خون بالا، افسردگی ،بی خوابی، سرطان، مننژیت و میگرن کمک کند. خواص چای کوهی برای زنان در بهبود سلامت رحم بسیار زیاد بوده همچنین خواص چای کوهی در پیشگیری از سرطانهای سینه و دهانه رحم تاثیرگذار است. برای کاهش درد ناشی از نیش زدن حشرات نیز موثر است. چای کوهی باعث از بین رفتن ویروسها می شود و روی ویروس بیماری AIDS اثر می گذارد. مصرف چای کوهی در بیماران مبتلا به ایدز سبب تقویت سیستم دفاعی بدن آن ها وکم شدن بیماری می شود. چای کوهی با تنظیم و بهبود گوارش موجب سلامت معده و کاهش درد آن می شود.
مضرات چای کوهی
جای کوهی در کنار مزایا و خواص زیادی که دارا می باشد مضراتی نیز دارد از چمله: بهتر است افراد با طبع گرم و خشک در مصرف این چای زیادهروی نکنند. همچنین مصرف چای کوهی به زنان باردار توصیه نمی شود، زیرا خطر مرگ، جنین آنها را تهدید میکند. به علاوه تداخل دارویی برخی داروها با چای کوهی میتواند مشکلساز باشد(مانند داروهای ضد سرماخوردگی و آنتیهیستامینها). این چای تاثیر قرصهای ضد بارداری را نیز به شدت کاهش میدهد. افرادی که داروهای ضد آسم مصرف میکنند نیز باید از نوشیدن چای کوهی پرهیز کنند. زنان باردار و بانوانی که خونریزی شدید قاعدگی دارند، باید قبل از مصرف چای کوهی با پزشک خود مشورت کنند.
خواص چای کوهی برای مردان
خواص درمانی چای کوهی فقط مختص زنان نیست و این چای میزان میزان اسپرم را در مردان افزایش می دهد. مصرف روزانه یک یا دو لیوان چای کوهی در مردانی که از ضعف قوای جنسی رنج می برند مفید است و باعث تقویت قوای جنسی آن ها می شود. استفاده از چای کوهی علاوه بر بالا بردن سیستم ایمنی بدن آقایان، قوای جنسی آنها را بالا میبرد و به سلامت جسمانی آنها نیز کمک میکند. نوشیدن این چای در مردان باعث افزایش اسپرم ها در آلت تناسلی می شود و به همین دلیل نوشیدن یک یا دو لیوان در طول روز برای آقایان توصیه می شود.
خواص چای کوهی برای رحم
بر اساس تحقیقات صورت گرفته چای کوهی سرطان دهانه رحم را در زنان درمان میکند. دو ترکیب پامیفرین ایی و متوکسیساکورانتین-۶ بیش از ترکیبات دیگر آن در درمان این بیماری مؤثر هستند. چای کوهی یک گیاه قاعده آور است و میتواند چرخه قاعدگی و میزان خونریزی خانم ها را در این دوران تنظیم کند. مصرف آن می تواند یک گزینه مناسب به عنوان طب مکمل برای درمان سرطان تخمدان با عوارض جانبی محدود باشد. ترکیب اولئیکاسید موجود در چای کوهی در سلولهای سرطانی تخمدان سبب مرگ سلولهای سرطانی میشود. چای کوهی برای درمان فیبروم نیز مفید است اما مستندات علمی در این زمینه وجود ندارد.
خواص چای کوهی برای لاغری
برای افراد سالخورده و کودکانی که دچار ضعف بدنی هستند جوشانده چای کوهی توصیه می شود به دلیل این که خاصیت اشتها آوری دارد. چای کوهی در دسته معدود گیاهان دارویی می باشد که نقش چاق کننده گی دارد زیرا مصرف آن منجر به پرخوری و افزایش اشتها می شود. مصرف چای کوهی برای افراد دارای اضافه وزن توصیه نمی شود. بر اساس پژوهش ها مصرف دمنوش چای کوهی به سبب تاثیرات مفیدی که در چرخه قاعدگی، بهبود خواب، سلامت دستگاه گوارش و … دارد میتواند در فرآیند لاغری و کاهش وزن موثر باشد.
چای کوهی برای سرماخوردگی
چای کوهی در درمان سرماخوردگی معجزه می کند. بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته چای کوهی سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی از جمله پلی فنول است که در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی بسیار موثر و کارآمد است. همچنین از این چای برای رفع گرفتگی صدا و التهابات ریه نیز استفاده میشود. به علاوه چای کوهی دارای خاصیت خلط آوری است که به بهبود سرفههای شدید بسیار کمک میکند. این چای خاصیت ضدباکتریایی دارد.
چای کوهی برای قاعدگی
چای کوهی قاعدهآور است و مصرف آن می تواند مقدار خونریزی و چرخه قاعدگی را در زنان تنظیم و کنترل کند. علاوه بر این چون این چای طبع گرمی دارد و ضد درد نیز هست، به کاهش درد در دوران قاعدگی هم کمک بسیاری میکند. مصرف چای کوهی برای افرادی که پریودهای نامنظم دارند توصیه می شود و همچنین در کاهش درد دوران قاعدگی با مسکنهای شیمیایی از نطر اثرگزاری برابری میکند. به این نکته توجه داشته باشید که چای کوهی به افزایش میزان خونریزی در دوران پریودی کمک می کند و اگر به خونریزی شدید قاعدگی دچار هستید بهتر است از مصرف چای کوهی اجتناب کنید و در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
دم کردن چای کوهی
برای دم کردن چای کوهی و استفاده از دمنوش چای کوهی که فواید زیادی بر سلامت بدن دارد به صورت زیر عمل کنید:
یک قاشق چای خوری از برگ ها و گل های خشک شده چای کوهی را تمیز بشویید و در قوری حاوی ۱٫۵ فنجان آب جوش بریزید، بگذارید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ۳ تا ۵ دقیقه دیگر بماند تا کامل دم بکشد. دمنوش چای کوهی آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید، با عسل طبیعی شیرین و نوش جان کنید.
ترکیب چای کوهی با چی خوبه
چای کوهی به تنهایی طعم و عطر دلنشینی دارد، اما ترکیب آن با گیاهان دیگر میتواند طعم و خواص آن را ارتقا دهد. انتخاب گیاه مناسب برای ترکیب با چای کوهی به سلیقه شما و خواصی که به دنبال آن هستید، بستگی دارد.
در اینجا چند ترکیب محبوب برای چای کوهی ارائه میشود:
طعم دهنده:
نعناع: طعم خنک و تازهای به چای کوهی میبخشد.
پونه: طعم تند و تیزی به چای کوهی میبخشد.
بهارنارنج: عطر و طعم دلنشینی به چای کوهی میدهد.
برگ بو: طعم و عطر ملایمی به چای کوهی میدهد.
زنجبیل: طعم تند و تیز و خواص ضدالتهابی به چای کوهی میبخشد.
دارچین: طعم گرم و شیرین و خواص ضدالتهابی به چای کوهی میبخشد.
افزایش خواص:
قاصدک: به سم زدایی بدن کمک میکند.
بابونه: خاصیت آرامشبخش و ضد اضطراب دارد.
گل گاوزبان: به رفع بیخوابی کمک میکند.
مرزنجوش: خاصیت ضدعفونیکننده و ضدالتهابی دارد.
عناب: به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
چای سبز: آنتیاکسیدانهای فراوانی دارد.
نکاتی برای ترکیب چای کوهی:
از گیاهان باکیفیت و ارگانیک استفاده کنید.
مقدار مناسب از هر گیاه را به کار ببرید تا طعم و خواص چای کوهی حفظ شود.
میتوانید گیاهان را به صورت جداگانه دم کرده و سپس با هم مخلوط کنید.
میتوانید از دمنوشهای ترکیبی آماده نیز استفاده کنید.