تزیین سفره افطار با مدل های ساده شلوغ زیبا باکلاس و جدید با خوراکی های متنوع
تزیین سفره افطار
تزیین سفره افطار با مدل های ساده شلوغ زیبا باکلاس و جدید با خوراکی های متنوع در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
ماه رمضان، بهترین و خجستهترین ماه در دین اسلام است. در این ماه مبارک توجه زیادی به سلامت و تغذیه افراد شده است. بسیاری از افراد نگرانند که با روزهگرفتن به بدن خود آسیب بزنند یا آن را ضعیف کنند.سادهترین نکتهای که در انتخاب غذای افطار باید در نظر داشته باشید، مقویبودن آن است.
همه ما میدانیم که برخی خوراکیها مانند خرما؛ یک انرژی زای طبیعی به حساب میآیند و اصطلاحا مقوی هستند، اما دقیقا منظور از غذای مقوی چیست؟ افرادی که روزه میگیرند یا به طور کل فستینگ انجام میدهند، حداقل ۸ الی ۱۰ ساعت از شبانهروز از خوردن هرگونه غذا، منع هستند.
حالا تصور کنید، بدنی که در طول روز به مصرف انواع ویتامین، انواع چربی، پروتئین و کربوهیدرات نیاز دارد، هیچ یک را دریافت نمیکند. تعریف غذای مقوی دقیقا همین جا است؛ غذایی که دارای تمام یا اکثر گروههای غذایی بالا باشد.
تعداد وعدههای مجاز در ماه رمضان، به نسبت حالت عادی کمتر است. بنابراین جادادن انواع آجیل که منبع خوبی از ویتامینها، فیبر و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی افطار و میانوعدههای پس از افطار، انتخابی عالی برای تضمین سلامت بدن خواهد بود.
دومین نکته در تهیه غذای افطار، مصرف خوراکیهایی است که آب از دست رفته بدن را جبران میکنند. از زمان قدیم در فرهنگ ایرانیها، آش و حلیم یکی از پای ثابتهای سفره افطاری بودهاند. اگر تا به حال به علت محبوبیت این دو مدل غذا فکر نکرده بودید، باید به شما بگوییم آب فراوان آنها دقیقا علت همین محبوبیت است.
علاوهبر آش، حلیم و سوپ، مصرف میوه و آب میوه میتواند انتخابی عالی برای حضور در سفره غذای افطار باشد. البته در نظر داشته باشید که هیچ چیز نمیتواند جایگزین آب خالص باشد. بنابراین به هیچ عنوان مصرف آب را فراموش نکنید.
سبزیجات، غلات، آجیلها و میوهها، گنجی ارزشمند برای بدن شما هستند. سومین نکته در انتخاب غذای افطار توجه به میزان فیبر موجود در آنها است. علاوهبر تاثیر مصرف فیبر در پیشگیری از بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان و کلسترول، مصرف فیبر در ماه رمضان دو خاصیت اصلی دارد: مصرف فیبر، یبوست ناشی از عدم مصرف آب در طول روزه را از بین میبرد.
استفاده از فیبر در غذای افطار سبب سیری شده و از پرخوری بیش از حد در وعده افطار جلوگیری میکند همانطور که گفتیم میوهها، سبزیجات و برخی غلات بهترین منابع فیبر هستند. بادام نیز یکی از خوراکیهای سرشار از فیبر است که مصرف فقط ۱۰۰ گرم از آن، بیش از ۵۰ درصد فیبر مورد نیاز روزانه ما را فراهم میکند.
برای آخرین نکته، باید در نظر داشته باشید غذاهایی که برای افطار انتخاب میکنید، انرژی از دست رفته بدن را به شما بازگردانند. مصرف یک وعده غذایی متعادل به قند خون شما کمک میکنند تا پایدارتر بماند و انرژی خوبی به شما میدهد. شما میتوانید برای تعدیل قند خون از کشمش سبز و خواص بینظیر آن بهرهمند شوید. همچنین برخی از خوراکیهای دیگری که باید در وعده افطار و سحر خود بگنجانید، موارد زیر هستند.
در نظر داشته باشید که بیشتر افراد، روزه خود را با یک پیشغذا باز میکنند. بنابراین بهتر است در انتخاب پیش غذای افطاری به سراغ گزینههای گرم و سبک بروید. همچنین تست پنیر و سبزی، اسلایس میوه و انواع کشمش و مویز نیز میتوانند در سفره شما حضور بسیار خوبی داشته باشند.
در تهیه غذای اصلی افطاری، پیشنهاد میکنیم چند نکته ساده را در نظر داشته باشید. از غذاهای تند، شور، چرب، سنگین و فست فودی شدیدا خودداری کنید. در صورتی که وعده پس از افطار سنگین باشد، بدن توانایی هضم آن را پس از یک فستینگ طولانی نخواهد داشت و افراد دچار مشکل روده و معده میشوند. بهترین گزینه برای غذای افطار، غذاهای سنتی ایرانی است که مقوی هستند و عطر و طعم بینظیری هم دارند.
یکی از مهمترین دلایلی که بعد از خوردن افطار احساس سنگینی یا چاقی میکنید، مصرف بیرویه چربی است. در مصرف چربی وعده افطار دو نکته را در نظر بگیرید. تا جای ممکن از چربیهای اشباعشده دوری کنید در هر وعده افطار، یک واحد چربی را برای میلکردن انتخاب کنید.
برای مثال در وعده غذای افطار روز اول زیتون و روز دوم را خامه بگذارید. به این شکل چربیهای دیگر را حذف کرده و سالمتر غذا میخورید. همچنین آووکادو، شکلات تلخ، انواع ماهی، انواع آجیل و مغزها، دانهها و مغزها منبع بسیار خوبی از چربی مفید هستند.
دومین نکته برای جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان، مصرف آب کافی است. برخی تحقیقات نشان داده که مصرف آب به اندازه کافی، میتواند متابولیسم و سرعت کالریسوزی را افزایش دهد. پیشنهاد میکنیم برای تامین آب از دست رفته بدن و کمک به هضم معده، غذاهای آبکی مانند سوپ و آش را حتما در سفره افطار داشته باشید.
به نظر ما و بسیاری از متخصصان تغذیه، بیشترین علت چاقی در ماه رمضان مصرف بیش از حد قندهای فرآوریشده است. در ماه رمضان، شما در طول روز با افت قند شدیدی مواجه هستید. بنابراین بلافاصله پس از افطار، میل زیادی به مصرف شیرینیجات فراوان دارید.
حضور انواع زولبیا و بامیه، نان شیرمال، شیرینی و غیره در سفره افطار باعث میشوند کالری بالایی در طول شب مصرف کنید. پیشنهاد ما جایگزینکردن قندهای طبیعی است. به کمک این روش میتوانید کالری دریافتی را کم کرده، میل به شیرینی را کنترل کرده و در نهایت، خوراکیهای مورد نیاز بدنتان را هم دریافت کنید. بهترین جایگزینهای قند فرآوریشده خرما، کشمش و مویز هستند.
یکی دیگر از ترفندهای عالی برای کاهش کالری دریافتی، جایگزینکردن پروتئین با بخشی از کربوهیدراتها است. پروتئین با کالری نسبتا کم و سیرکنندگی بالا، نقش موثری در برنامه غذایی همه ورزشکاران دارد. زمانی که شما گوشت مصرف میکنید، پروتئین آن نه برای ساخت چربی، بلکه برای ساخت عضله در بدن مصرف میشود.
در ماه رمضان که به انرژی و قدرت بیشتری نیاز دارید، بهتر است به جای برنج، نان و سیب زمینی، مصرف پروتئین را افزایش دهید. بهترین منابع پروتئین تخم مرغ، ماست یونانی، سینه مرغ و گوشت قرمز هستند.