سفره افطار ساده با مدل های متفاوت و همه نوع خوراکی زیبا خلاقانه برای کدبانوها
سفره افطار ساده
سفره افطار ساده با مدل های متفاوت و همه نوع خوراکی زیبا خلاقانه برای کدبانوها در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
ماه رمضان، بهترین و خجستهترین ماه در دین اسلام است. در این ماه مبارک توجه زیادی به سلامت و تغذیه افراد شده است. بسیاری از افراد نگرانند که با روزهگرفتن به بدن خود آسیب بزنند یا آن را ضعیف کنند.
سادهترین نکتهای که در انتخاب غذای افطار باید در نظر داشته باشید، مقویبودن آن است. همه ما میدانیم که برخی خوراکیها مانند خرما؛ یک انرژی زای طبیعی به حساب میآیند و اصطلاحا مقوی هستند، اما دقیقا منظور از غذای مقوی چیست؟
افرادی که روزه میگیرند یا به طور کل فستینگ انجام میدهند، حداقل ۸ الی ۱۰ ساعت از شبانهروز از خوردن هرگونه غذا، منع هستند. حالا تصور کنید، بدنی که در طول روز به مصرف انواع ویتامین، انواع چربی، پروتئین و کربوهیدرات نیاز دارد، هیچ یک را دریافت نمیکند.
تعریف غذای مقوی دقیقا همین جا است؛ غذایی که دارای تمام یا اکثر گروههای غذایی بالا باشد. تعداد وعدههای مجاز در ماه رمضان، به نسبت حالت عادی کمتر است. بنابراین جادادن انواع آجیل که منبع خوبی از ویتامینها، فیبر و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی افطار و میانوعدههای پس از افطار، انتخابی عالی برای تضمین سلامت بدن خواهد بود.
دومین نکته در تهیه غذای افطار، مصرف خوراکیهایی است که آب از دست رفته بدن را جبران میکنند. از زمان قدیم در فرهنگ ایرانیها، آش و حلیم یکی از پای ثابتهای سفره افطاری بودهاند. اگر تا به حال به علت محبوبیت این دو مدل غذا فکر نکرده بودید، باید به شما بگوییم آب فراوان آنها دقیقا علت همین محبوبیت است.
علاوهبر آش، حلیم و سوپ، مصرف میوه و آب میوه میتواند انتخابی عالی برای حضور در سفره غذای افطار باشد. البته در نظر داشته باشید که هیچ چیز نمیتواند جایگزین آب خالص باشد. بنابراین به هیچ عنوان مصرف آب را فراموش نکنید.
بعد از گذشت چندین ساعت از وعده سحر تا افطار، فرد روزهدار باید نیروی از دست رفته خود را مجدداً برگرداند؛ به همین منظور مصرف نوشیدنیهای سرشار از ویتامین الزامی است. بهترین زمان مصرف این نوشیدنیها از افطار تا سحر خواهد بود.
بعضی از افراد به اشتباه در سفرههای افطار خود از نوشیدنیهای سرد استفاده میکنند در صورتی که توصیه میشود افراد، روزه خود را با یک نوشیدنی گرم مانند آب جوش یا چای کم رنگ باز کنند. چنین نوشیدنیهایی دستگاه گوارش را برای دریافت مواد غذایی آماده میکند.
بهترین نوشیدنیهایی که میتوانید با آنها از مهمانان خود پذیرایی کنید عبارتند از بهار نارنج، لیمو و نعناع، گلگاوزبان، چای کم رنگ، نوشیدنیهای ضد عطش (مانند عرق بیدمشک، شربت آبلیمو یا تخم شربتی)، شربت خاکشیر، شربت خیار و سکنجبین، عرق کاسنی، تخم ریحان به همراه عسل، شربت توتفرنگی، شربت ریواس، شربت طالبی، شربت جلاب، آبمیوههای طبیعی (مانند آب هندوانه یا آب پرتقال)، لیموناد نعنایی، نوشیدنیهای گرم و مغذی (مانند شیر عسل یا شیر گرم).
هنگامی که صحبت از غذاهای مخصوص در وعده افطاری میشود اکثر افراد به غذاهای برنجی همراه با خورشت فکر میکنند. سفرههای افطاری تنوع زیادی دارد و بیشتر افراد با خوردن سوپ یا آش و دسرهایی مانند فرنی یا شیر برنج سیر میشوند؛ به همین علت انتخاب درست یک غذای اصلی اهمیت زیادی دارد. غذاهایی که برای مهمانیهای افطاری انتخاب میشود علاوه بر زیبایی و چشم نوازی باید مورد پسند همه مهمانان باشد.
در میان انتخاب غذاهای ماه رمضان برای مهمانی، انتخاب نوع دسر و درست کردن آن جذابترین قسمت است. دسرها برای باز کردن افطار و حتی هضم بهتر غذا مناسبند و باید پرکالری و مقوی باشند تا انرژی افراد را برای دیگر روزهای ماه رمضان حفظ کنند.
تهیه یک سفره افطاری خوب برای مهمانی کار خیلی آسان نیست زیرا علاوه بر یک غذای اصلی شما باید نوشیدنی مناسب، پیش غذا و دسر هم آماده کنید. میزان غذای افطار نسبت به میزان غذای عادی در مهمانیهای شام کمتر است. با توجه به اینکه خود شما در طول روز، روزه هستید برای کم شدن فشار کار بهتر است شب قبل از مهمانی برخی از کارهای خود را انجام دهید.
شما میتوانید مواد اولیه غذای افطار خود را زودتر آماده کنید و آنها را در یخچال بگذارید؛ همچنین میتوانید دسرهای خود را از قبل آماده و در ظرفهایش بریزید. انجام این کارها باعث میشود تا در روز مهمانی کارهای ضروری خود را راحتتر انجام دهید.
کوکو سیبزمینی، یکی از پرطرفدارترین انواع کوکو است که در مناطق مختلف کشور با روشهای متنوعی طبخ میشود؛ گرچه کوکو با سیبزمینی خام و کوکو با سیبزمینی پخته، رایجترین آنها هستند. برای تهیه کوکو سیبزمینی میتوانید آن را در روغن سرخ کنید یا روش سالم پخت در فر را در نظر بگیرد و غذایی رژیمی داشته باشید. این پیشغذا و غذای سبک بهصورت سرد یا گرم و با نان سرو میشود که برای افطار، شام سبک یا یک ساندویچ لذیذ برای پیکنیک یا مسافرت گزینه مناسبی است.
کتلت یا شامی کباب، فست فود یا فینگرفودی پرطرفدار است که میتوان آن را بهعنوان غذای اصلی، پیشغذا یا ساندویچ سرد میل کرد. تهیه کتلت کمی زمانبر است؛ اما در نهایت غذایی فوقالعاده دلچسب خواهید داشت که تمام زحمتهایتان را جبران خواهد کرد. این فست فود خوشمزه اغلب در کنار گوجهفرنگی خام یا پخته، سیبزمینی سرخکرده، خیارشور، ترشی، سبزی خوردن و ماست سرو میشود.
چیکن استروگانف، غذای ساده و خوشمزهای است که میتوانید آن را در عرض نیم ساعت تهیه کرده و با نان، پاستا، پوره سیبزمینی یا برنج میل کنید. چیکن استراگانوف، طعم خامهای فوقالعادهای دارد و برای کسانی که منع استفاده از گوشت قرمز دارند، گزینه خوبی به شمار میآید.
پکورا، پاکوره یا پکوره یکی از غذاهای سنتی مردم سیستان و بلوچستان است که در برخی از شهرهای جنوبی کشور نیز طبخ میشود و با فرارسیدن ماه رمضان بر سر سفرههای افطار قرار میگیرد.
سمبوسه در کنار فلافل و سوسیس بندری، از غذاهای فست فودی رایج در شهرهای جنوبی کشور است که با کمترین مواد اولیه تهیه میشود. انواع سمبوسه از سمبوسه سیبزمینی تا سمبوسه گوشت و سمبوسه پیتزایی را میتوانید بهصورت گرم و سرد سرو کنید.