مدل سفره افطار زیبا شیک و باکلاس با رسپی های خوشمزه و متنوع برای باسلیقه ها
مدل سفره افطار
مدل سفره افطار زیبا شیک و باکلاس با رسپی های خوشمزه و متنوع برای باسلیقه ها در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
تنوع پیش غذای مجلسی برای افطار، بسیار زیاد است و انتخاب پیشغذای مناسب قبل از سرو غذای اصلی از نکاتی است که هر فرد خانهداری باید به آن توجه کند. در وعده افطاری، پس از صرف مایعات ولرم مثل آبجوش یا شیر همراه با قندهای طبیعی مانند خرما، عسل، توت، شیره انگور و… میتوان غذاهای خوشطعم و لذیذی را برای مهمانان خود مهیا کرد، اما پیش از هر چیز توجه به چیدمان و سفرهآرایی در افطاری ضرورت دارد؛ چراکه سفره تزئین شده و رنگارنگ، توجه هر کسی را به خود جلب کرده و از طرفی اشتهابرانگیز است.
اهمیت وعده افطار از آن جهت است که معده بعد از چند ساعت خالی بودن نباید با هر غذایی یا با انواع غذاها پر شود زیرا منشا اضافه وزن و همچنین مشکلات معده و دستگاه گوارش خواهد بود. به همین دلیل زمان افطار باید به نوع غذایی که میخورید توجه کنید.
یک سفره افطاری کامل میتواند شامل مواد لازم برای بدن فرد روزهدار باشد که انواع مواد پروتئینی، غلات، ویتامینها، موادقندی مناسب و آب کافی را داراست. معمولاً در سفره افطار مواد غذایی همچون نان، پنیر، سبزی، گردو، آب، چای و نوشیدنیهای مفید، خرما، عسل، زولبیا و بامیه، ارده و شیره، فرنی و مشکوفی و همچنین انواع آش(آش رشته، آش شلهقلمکار، آش دوغ و…)، انواع سوپ( سوپ جو، سوپ ورمیشل، سوپ ترهفرنگی، سوپ گوجهفرنگی و…) و نیز انواع دلمه(دلمه برگ مو، دلمه کلم، دلمه بادمجان و…) قرار داده میشود.
امروزه با توجه به افزایش هزینههای سرسامآور مواد غذایی، اکثر مردم برای مهمانیهای خود در ماه رمضان به دنبال تدارک سفرههای افطاری ساده و کمهزینه هستند، تا علاوه بر برخورداری از برکات این ضیافت الهی از دورهمیهای صمیمانه نیز بیبهره نمانند. در این جا اشارهای خواهیم داشت به سفرههای افطاری که هزینه زیادی به خانوار تحمیل نمیکند.
از جمله غذاهای ساده و خوشمزهای که در ماه مبارک رمضان میتوانند زینتبخش سفرههای افطاری باشند، غذاهایی همانند آشهای ساده، عدسی، املت، یتیمچه، عدس پلو، ماکارونی، رشته پلو با تخممرغ نیمرو، پلو استانبولی، دمیباقالی، خوراک بادمجان و گوجه بدون گوشت و… هستند.
در منوی غذاهای افطاری که بدون برنج سرو میشود انواع پنکیکها، انواع و اقسام فینگرفودها، رولتها(رولت اسفناج و تخممرغ)، کیک مرغ، کوفته، تاسکباب، لازانیا، انواع آش، سمبوسه، بریونی، پیراشکی گوشت و مرغ، انواع ناگت، کیتو(غذای مکزیکی)، گراتن سیبزمینی، پیتزاها و… جای میگیرد.
تهیه غذا با مرغ با توجه به این که قیمت متعادلتری نسبت به گوشت دارد از جایگاه ویژهای در سفره افطاری برخوردار است. غذاهای متنوعی را میتوان با این مواد پروتئینی تدارک دید. غذاهایی همانند کباب کوبیده مرغ، برگر مرغ، گراتن مرغ و سیبزمینی، مرغ سوخاری، اسکالوپ مرغ، رولت مرغ، کراکت مرغ، شنیسل مرغ، خوراک مرغ قفقازی، خورشت مرغ ترش، مرغ شکمپر، تهچین مرغ، خورشت مرغ با ناردون و صدها نوع غذای دیگر در این منو جای میگیرد.
معمولاً در ماه رمضان و پس از باز کردن روزه، اشتهای روزهدار تحریک شده و تمایل به پرخوری پیدا میکند. این امر علاوه بر اضافه وزن و خطر ابتلا به بیماریهای مختلف برای کسانی که به هر دلیلی، دوره رژیم خود را طی میکنند به دغدغه مبدل شده است، اما نگران نباشید، تنها با محاسبه کالری غذا و پرهیز از خوردن چند نوع غذا پشت هم میتوانید در وعده افطاری، غذاهای رژیمی بسیاری را تدارک ببینید.
نان، پنیر و گردو، یک غذای ساده رژیمی محسوب میشود که ضمن دارا بودن کالری لازم، بسیار خوشمزه و باب طبع اکثر ایرانیان است. از دیگر غذاهای ساده و رژیمی میتوان به مواردی اشاره کرد که در آنها از روغن یا قند مصنوعی استفاده نشده و یا کمتر استفاده شده است.
غذاهایی مثل حلیم شیر، سینه مرغ گریل شده، ماهی بخارپز، خوراک مرغ پخته شده همراه با هویج و سیبزمینی، سوپ جوجه، پیتزای رژیمی، دلمه برگ مو، سوپ دال عدس، سوپ سبزیجات، همبرگر گیاهی و دهها نوع غذای دیگر که در منوی افطاری ساده و رژیمی قرار میگیرند.
در ضیافت افطاری ماه رمضان با توجه به ذائقه مهمانان، گاهی میتوان غذاهای نانی را تدارک دید. غذاهایی مثل شامیها، انواع کتلت، واویشکای گیلانی، گوشت قلقلی با سیبزمینی، جغوربغور، سالاد اولویه، آبگوشت و دیزی، کشک بادمجان، انواع دلمه، خوراک لوبیا، خوراک میگو، فلافل، انواع و اقسام کوکوهای ساده، املت پنیر، املت سبزیجات، اشکنه، میرزاقاسمی، حمص، کلهجوش، انواع ساندویچها و… میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
اگه دنبال یه گزینه مقوی برای افطار هستید از شیر برنج غافل نشید. این دسر خوشمزه به خاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است و از اون جایی که هضمش آسونِ برای وعده افطار گزینه بسیار مناسبی است. برای درست کردن شیر برنج به برنج، شیر، خامه، آب، گلاب، هل و نمک احتیاج دارید.
اگه میخواین برای افطار سنگ تموم بذارید آش سبزی بهترین گزینه است. برای درست کردن این آش به گوشت سردست گوسفندی، نخود، لوبیا، عدس، برنج، سبزی، پیاز داغ و یه سری ادویه و چاشنی نیاز دارید.
شله زرد هم مثل فرنی جزء دسر های پرطرفدارِ ماه رمضانِ با این تفاوت که درست کردنش مثل فرنی آسون و سه سوته نیست و میشه گفت که درست کردنش کار هر کسی نیست.فرنی یه دسر خوشمزس که با شیر، آرد برنج، شکر، هل، گلاب و یه سری طعم دهنده مثل وانیل، کاکائو و زعفران تهیه میشه. فرنی رو میتونید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
آش گندم یه آش سبک و مقویه که با گندم پوست کنده، نخود، لوبیا، عدس، سبزی، پیاز داغ فراوان، سیر داغ و نعناع داغ درست میشه. اگه میخواین این آش خوشمزه رو درست کنید باید از روز قبل حبوباتش رو خیس کنید پس همین حالا دست به کار بشید و حبوبات رو خیس کنید تا برای افطار فردا یه آش گندم خوشمزه داشته باشید.
استفاده از آب سرد سبب اختلال در عملکرد سیستم عصبی و گوارش میشود. محیط معده گرم است و ورود آب سرد به معده هضم و جذب غذا را مختل میکند. بهتر است برای رفع تشنگی در ابتدا آب یا شیر ولرم بنوشید. به طور کلی بهتر است غذاهایی مصرف کنید که به اندازه کافی مغذی باشد و در طول روز سیر نگهتان دارد.
از طرفی آنقدر سنگین نباشد که موجب دل درد و افزایش وزن شما شود. به یاد داشته باشید که رعایت تغذیه اصولی و سبک زندگی سالم به شما کمک میکند تا هم بدن سالمی داشته باشید و هم در وزن سلامت بمانید.
غذاهایی مانند سمبوسه، شیرینی و دیگر غذاهای سرخشده و چرب را در وعده افطار نخورید. این غذاها به عنوان بافت چربی در بدن ذخیره میشوند. خوردن غذاهای پرچرب بعد از ساعات گرسنگی باعث اسیدی شدن محیط بدن و مشکلات گوارشی میشود.