تزیین آش برای ماه رمضان با خوشمزه ترین رسپی و ایده های خلاقانه برای کدبانوها
تزیین آش برای ماه رمضان
تزیین آش برای ماه رمضان با خوشمزه ترین رسپی و ایده های خلاقانه برای کدبانوها در سایت آزمودگان. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شود.
آش رشته یکی از محبوب ترین از انواع آش های ایرانی است. که در اکثر مجالس های مختلف پای ثابت سفره های ما است. با یادگیری هرکدام از این روش های تزئین آش رشته، می توانید برای انواع آش ها مانند : آش رشته، آش جو، آش ترخینه دوغ، آش گوجه، آش ترش، آش شله قلم کار، آش دوغ و آش ماست استفاده کرد.
پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ، کشک و حبوبات پخته شده موادی هستند که، می توان از آن ها برای تزئین آش استفاده کرد. برای خوش رنگ شدن آش می توانید در روغنی که نعنا را در آن سرخ می کنید، کمی زردچوبه اضافه کنید.
مقدار روغنی که نعناع را با آن سرخ میکنیم نباید کم باشد، چون این روغن به شفاف شدن آش کمک می کند. همچنین با مخلوط کردن کشک با زردچوبه سرخ شده در روغن، رنگ غذا و زعفران می توانید از تنوع رنگ بیشتری در تزئین آش بهره ببرید.
ظرف نقش مهمی در نتیجه نهایی غذای شما ایفا میکند. بنابراین سعی کنید ظروفتان را به دقت انتخاب کنید. و به یاد داشته باشید که، ظرف یک چهارچوب اساسی برای سرو غذا به حساب می آید. همچنین انتخاب سایز مناسب ظرف نیز، بسیار حائز اهمیت است.
آش باید به گونه ای باشد که لب به لب کناره های کاسه نباشد. از طرفی کم بودن آن در داخل ظرف نیز، ظاهر نامناسبی را نمایان می کند. ظرف استفاده شده برای میل کردن آش رشته، انواع کاسه ها است. استفاده از ظروف سفالی سبز رنگ و سفید نما، جلوه بسیار زیبایی را به ظاهر غذا شما می دهد.
برای انجام این کار، باید بعد از پخت و تهیه آش رشته، آن را در ظرف های مورد نظر خود بریزید. و اجازه دهید چند دقیقه در دمای اتاق خنک شود. به طوری که اصطلاحا روی آن ببندد. سپس روی آش رشته را با مواد ذکر شده تزئین نمایید.
در صورتی که بلافاصله پس از ریختن آش رشته داخل ظروف، آن را تزئین نمایید، طرح مناسب ایجاد نمی شود. و ممکن است موادی که به کار برده اید، نامرتب و درهم دیده شود. و با یک تکان ساده همه زحمات شما در آش غرق شود.
اگر آش را برای نذری یا بدرقه مسافر تهیه کرده اید، بهتر است از تزئین ها راحت تر و ساده تری که نیاز به زمان کمتر دارند، استفاده کنید. در صورتی که قصد دارید آش رشته را به مقدار زیاد بپزید و پخش نمایید بهتر است از تزیینات ساده تر استفاده کنید. با این روش می توانید آش را قبل از سرد شدن، پخش کنید. اگر تمایل دارید از طرح های پیچیده تر برای تزئین آش استفاده کنید، حتما باید سرعت العمل بالایی داشته باشید.
یکی از سریع ترین و ساده ترین روش ها برای تزئین آش رشته، قرار دادن ردیف به ردیف پیاز داغ و نعناء داغ و … روی سطح آش است. و این تفاوت رنگی ها در کنار رنگ سبز آش خودنمایی خواهند کرد. در صورت تمایل می توانید به کمک نعنا داغ و کشک های رنگی چند دایره تو در تو درون آش بکشید.
سپس با کمک خلال یا چاقو از روی شعاع های دایره خطوطی را، از داخل به خارج بکشید. استفاده از حبوبات پخته شده باعث می¬شود طرح های گل و نقش و نگارهای مختلف را روی سطح آش ایجاد نمایید.
از دیگر کاربردهای اساسی آش رشته، استفاده از آن در مهمانی ها خصوصا افطاری ماه مبارک رمضان است. آش رشته یک غذای سنتی است. استفاده از نقشپ های اسلیمی و بته جقه باعث می شود این تزئین آش رشته جالب و زیباتر به نظر برسد.
برای این نوع طرح ها، بهتر است از یک قیف برای کنترل بهتر کار خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که، کشک مورد استفاده برای تزیین باید غلظت مناسبی داشته باشد. کشک نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد.
اگر طرح انتخابی خیلی ظریف نیست، برای یکدست تر شدن و زیبایی بیشتر و همچنین بالا بردن سرعت عمل خود در طراحی و تزیینات روی آش، می توانید از ظروفی شبیه ظروف خالی شده سس گوجه فرنگی (کچاپ) استفاده کنید. تزئین آش رشته با توجه به اینکه این آش برای چه منظوری تهیه شده است.
و همچنین چه مواد خوراکی و وسایلی برای دیزایین داریم، متغیر است. و به شکل های مختلف انجام می گیرد. و در نهایت این شما هستید که با استفاده از ایده و خلاقیت خود با کمترین وسیله می توانید آثار زیبایی را خلق کنید. امیدواریم با الهام گرفتن از این طرح ها و تصاویر زیبا بهترین تزیینات را ارائه دهید.
برای طرز تهیه آش رشته ساده باید ابتدا حبوبات آن را آماده و خیس کنید. از یک شب قبل نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را در آب خیس کنید. بهتر است آب آن را چندین مرتبه عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. عدس نیازی به خیس کردن ندارد. حالا در اولین مرحله پخت غذا، نخود، لوبیا قرمز و لوبیا سفید را بشویید و با آب جوش بپزید. اما نباید به طور کامل پخته شوند و قبل از اینکه نرم شوند، عدس را نیز به آنها اضافه کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.
در این مرحله یک پیاز درشت بردارید و آن را خلالی خرد کنید. سپس با مقداری روغن تفت دهید و اجازه دهید رنگ آن تغییر کند. همین که پیاز شما طلایی شد، به آن زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. بعد از آماده شدن پیاز داغ آن را داخل حبوبات پخته شده بریزید.
برای طرز تهیه آش رشته خوشمزه همیشه سبزیها را ۲۰ دقیقه قبل از آماده شدن غذا اضافه کنید. اگر زودتر بریزید، در اثر پخت زیاد، سبزی عطر خود را از دست میدهد و آش رشته شما آنقدرها که انتظار دارید، خوشمزه نمیشود. وقتی سبزی پخته شد، مرحله اضافه کردن رشتههای آشی ست.
برای درست کردن آش باید رشتهها را به اندازه دلخواه خرد کنید که من همیشه آنها را سه تکه میکنم. حالا رشته را داخل آش بریزید و مدام آن را هم بزنید تا رشتهها به همدیگر نچسبد. البته با وجود روغن پیاز داغ، بعید است که رشتهها به یکدیگر بچسبد، با این حال بهتر است این کار را انجام دهید.